Employee Experience (EX): Γιατί είναι σημαντικό;

Πώς ο επιτυχημένος σχεδιασμός της EX συμβάλλει στη συνολική εμπειρία που βιώνει ο εργαζόμενος.

Οι ειδικοί σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού αξιολογούν την «εμπειρία των εργαζομένων», το λεγόμενο Employee Experience (EX), ως έναν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία του κάθε οργανισμού.

Η ΕΧ συνοψίζει όλα όσα οι εργαζόμενοι συναντούν, παρατηρούν και βιώνουν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους σε έναν οργανισμό. Η επένδυση στην EX μπορεί να ενισχύσει τη δέσμευση και τους δεσμούς των εργαζομένων με την εταιρία, γεγονός που διατηρεί ταλαντούχους και καταρτισμένους εργαζόμενους και εξασφαλίζει ένα εξαιρετικό επίπεδο ικανοποίησης των πελατών.

Ο επιτυχημένος σχεδιασμός της EX βασίζεται αφενός στις αρχές, αξίες, κουλτούρα και δομές του οργανισμού κι αφετέρου στην συνολική εμπειρία που βιώνει κάθε εργαζόμενος μέσα στο εργασιακό περιβάλλον.

Σχεδιάζοντας τους χώρους εργασίας με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, το εργασιακό περιβάλλον θα χρησιμεύσει ως πλεονέκτημα για την εταιρία. Η βελτιστοποίηση της EX θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, συνεργατικά και αποδοτικά και κατ’ επέκτασιν θα μεγιστοποιήσει την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

BACK
TO TOP