Επιλέγουμε φυσικά, βιώσιμα και ποιοτικά υλικά!

Μάθετε πώς τα φυσικά υλικά, μοτίβα και φυτά, συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Οι σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις των χώρων εργασίας και διαβίωσης εστιάζουν στη χρήση φυσικών υλικών που υποστηρίζουν την άνεση αλλά και την υγιεινή του χώρου. Καθώς η ευημερία των εργαζομένων, η αποδοτικότητα και η αίσθηση ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ο σχεδιασμός του αναζητά υλικά που προσφέρουν απλότητα, βιωσιμότητα και άνεση.

Ουδέτερα και φυσικά

Τα φυσικά στοιχεία δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα και ωφελούν την υγεία. Η έμφυτη επιθυμία του ανθρώπου να συνδέεται με τη φύση αποτυπώνεται και μέσα από τους χώρους που ο ίδιος διαμορφώνει. Οι βιοφιλικά σχεδιασμένοι χώροι, οι οποίοι ενσωματώνουν φυσικά υλικά, μοτίβα και φυτά, αποπνέουν μια φυσική κομψότητα που συμβάλλει σημαντικά στην ψυχική και πνευματική υγεία των ανθρώπων. Οι φυσικές υφές, όπως το ξύλο, το μαλλί και η πέτρα είναι μόνο μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και που έχουν στόχο να επανασυνδέσουν τον άνθρωπο με το φυσικό στοιχείο, μέσα από τη δημιουργία χώρων, στους οποίους προάγεται η ευεξία και η ευημερία.

Βιωσιμότητα

Οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται πλέον περισσότερο για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. H συνειδητοποίηση της ανάγκης για διατήρηση και προστασία των φυσικών πόρων τους εμπνέει να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι και φιλικοί προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο στρέφονται σε εταιρίες που καινοτομούν με νέα, βιώσιμα υλικά και μεθόδους παραγωγής, έχοντας θετικό αντίκτυπο τόσο στον πλανήτη όσο και στους ίδιους. Οι εταιρίες που επανασχεδιάζουν τους εργασιακούς χώρους έτσι ώστε να προάγουν την υγεία και την ευεξία, παρατηρούν θετικές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον. Από την βελτίωση της διάθεσης και της παραγωγικότητας των εργαζομένων, μέχρι και την ενίσχυση της συνεργασίας και την αίσθηση της αποδοχής κι ασφάλειας.

Λαμπερά χρώματα

Οι φωτεινές και εμπνευσμένες από τη φύση αποχρώσεις, ενισχύουν την καλή διάθεσή όπως και την αίσθηση άνεσης και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Οι ήσυχοι τόνοι και τα παστέλ χρώματα αντικαθίστανται με πιο ελκυστικούς και τολμηρούς τόνους και αποχρώσεις, δημιουργώντας χώρους με ευχάριστη ατμόσφαιρα που εκπέμπουν μια αίσθηση πολυτέλειας.

Χαρούμενες αποχρώσεις

Οι ζεστές και χαρούμενες αποχρώσεις στον εργασιακό χώρο δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν χρώματα που ενισχύουν τη διάθεση, προσφέρουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας και δίνουν ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα τα χαρούμενα και ζεστά χρώματα προάγουν την εσωτερική γαλήνη σε μια εποχή όπου η ψυχική και σωματική ευεξία είναι σημαντικές.

Ανθεκτικά υλικά, υψηλής απόδοσης

Οι εργαζόμενοι σήμερα αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας. Οι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο εργασιακό περιβάλλον θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από μη πορώδη υλικά που καθαρίζονται και διασφαλίζουν τη σωστή υγιεινή.

Πηγή: Haworth

BACK
TO TOP