Ευέλικτοι εργασιακοί χώροι: ένα περιβάλλον όπου εργαζόμαστε, συνεργαζόμαστε, αλληλεπιδρούμε και αισθανόμαστε όμορφα!

Ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας μπορεί να είναι ευέλικτο και φιλόξενο, έχοντας θετική επίδραση στους εργαζομένους σας.

Ο χρόνος που αφιερώνουν σήμερα οι άνθρωποι στον χώρο εργασίας τους δεν ήταν ποτέ τόσο ποιοτικός και οργανωμένος. Οι σύγχρονοι χώροι εργασίας δεν είναι πλέον συνδεδεμένοι με τις οκτώ πιο στρεσογόνες ώρες της ημέρας. Αποτελούν προορισμό για τους εργαζόμενους, καλύπτοντας την ανθρώπινη ανάγκη για συνεργατικότητα, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση. Τα όρια μεταξύ του «πρέπει» και «θέλω» να μείνω είναι ελαστικά. Οι χώροι γίνονται πιο ελκυστικοί για να μπορούν να υποδεχτούν τους ανθρώπους, προσφέροντας βιωματικές εμπειρίες και φιλοξενώντας διαφορετικές δραστηριότητες σε homey περιβάλλον, όπου προάγονται η ευρηματικότητα και η ανταλλαγή ιδεών.

Αξίες με θετικό αντίκτυπο στο εργασιακό περιβάλλον

Οι χώροι εργασίας σήμερα σχεδιάζονται επαναπροσδιορίζοντας την έννοια και την αξία της ευζωίας, ενισχύοντας τη συνεργατικότητα και τη δημιουργικότητα, και έχοντας θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στην κοινωνία.

Σχεδιάζοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας

Στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας περιορίζεται ο χώρος που δίνεται στις τυπικές θέσεις εργασίας, με σκοπό να δημιουργηθούν ευέλικτοι και φιλόξενοι χώροι που διεγείρουν τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την ψυχαγωγία και τη χαλάρωση.

  • Χρησιμοποιήστε γραφεία με ρύθμιση επιφάνειας καθ’ ύψος και τοποθετείστε ροδάκια για την εύκολη και γρήγορη μετακίνηση τους μέσα στον χώρο.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι σταθμοί εργασίας είναι ευέλικτοι και προσφέρουν την κατάλληλη υποστήριξη σε κάθε είδους project και ομαδικής εργασίας.
  • Εντάξτε στον χώρο φυτά. Η αίσθηση της φύσης προάγει την ευεξία και την ευημερία των ανθρώπων.
  • Επιλέξτε υλικά φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
  • Εντάξτε χώρους ψυχαγωγίας που θα δώσουν την ευκαιρία κοινωνικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των εργαζομένων.

Έπιπλα που αποπνέουν οικειότητα

Η δημιουργία ενός κλίματος που ενισχύει την αίσθηση της οικειότητας και άνεσης στο εργασιακό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η επιλογή των κατάλληλων επίπλων, η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η γενικότερη ευελιξία είναι καθοριστικής σημασίας. Σκοπός είναι να δώσουμε «ψυχή» και έναν αναγνωρίσιμο χαρακτήρα στους χώρους, προκειμένου οι χρήστες να έχουν την αίσθηση του ανήκειν και να αγαπήσουν τον χώρον αυτό σαν δικό τους.

Πηγή: True Design

BACK
TO TOP