Τα φυτά στον εργασιακό χώρο ενισχύουν την ευημερία των ανθρώπων!

Ένας χώρος εργασίας που συνδέεται με τη φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες, επιδρώντας θετικά στην υγεία, τη διάθεση, τη δημιουργικότητα και αποδοτικότητά μας.

Η δημιουργία ενός χώρου εργασίας που διασφαλίζει την ευεξία και την ευημερία των εργαζομένων και αποτελεί πηγή έμπνευσης και παραγωγικότητας, αποτελεί στόχο κάθε σύγχρονου οργανισμού. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι η φύση! Η σύνδεση μας με τη φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες και θετικό αντίκτυπο στην υγεία, τη διάθεση, τη δημιουργικότητα και αποδοτικότητά μας

Οι ευεργετικές ιδιόητες των φυτών

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μεταδίδουν ηρεμία, μειώνουν τα αρνητικά συναισθήματα και ταυτόχρονα συνεισφέρουν σε μια περισσότερο υγιή ατμόσφαιρα. Ακόμα και μια μικρή ποσότητα φυτών, είναι ικανή να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο, μειώνοντας το αίσθημα της κόπωσης και ενισχύοντας έτσι την ευεξία την αποδοτικότητά και δημιουργικότητά μας. Η παρουσία φυτών μπορεί ακόμα και να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα θορύβου που επικρατούν στο εργασιακό περιβάλλον, βελτιώνοντας την ακουστική άνεση.

Εντάσσοντας τα φυτά στους εσωτερικούς εργασιακούς χώρους

Τα φυσικά υλικά, τα οργανικά σχήματα επίπλων και τα αληθινά στοιχεία πράσινου συνδέουν τους ανθρώπους με το φυσικό περιβάλλον και καθιστούν τον εργασιακό χώρο πιο ελκυστικό. Η τοποθέτηση τους στον χώρο μπορεί να αποτελέσει πρόκληση! Όλο και πιο συχνά συναντάμε φυτά σε βιβλιοθήκες, έπιπλα που λειτουργούν ως φυτοστάσια και συνθέσεις φυτών που λειτουργούν ως διαχωριστικά συστήματα στον χώρο. Οι επενδυμένοι με φυτά ή βρύα τοίχοι στους εργασιακούς χώρους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια καθώς προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους εργαζόμενους. Διατηρούν υγιή επίπεδα υγρασίας, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και με τις ηχοαπορροφητικές ιδιότητές τους συμβάλλουν στην ακουστική άνεση του χώρου.

Αίθρια, βεράντες και κήπου

Ένα εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει στους εργαζόμενους άμεση πρόσβαση σε έναν φιλόξενο και λειτουργικό εξωτερικό χώρο, αξιοποιεί τα οφέλη της επαφής με τη φύση στο μέγιστο βαθμό. Αίθρια, βεράντες και κήποι με τον κατάλληλο εξοπλισμό αποτελούν πόλο έλξης για τους εργαζόμενους, όχι μόνο για ξεκούραση αλλά και για την πραγματοποίηση ατομικής εργασίας, συναντήσεων συνεργασίας ή ακόμα και μικρών κοινωνικών συνευρέσεων μεταξύ των εργαζομένων με πολλαπλά οφέλη για την ομαδικότητα και την ενίσχυση της διασύνδεσης με τον οργανισμό.

BACK
TO TOP