Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον σύμμαχος ευημερίας και παραγωγικότητας

Ένα εργασιακό περιβάλλον που διαθέτει χώρους οι οποίοι προάγουν την σωματική υγεία και την ομαδικότητα, την ακουστική άνεση και ευεξία, ενισχύει την ευημερία και την ευτυχία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουν την ανάγκη να αισθάνονται όμορφα προκειμένου να εργάζονται αποτελεσματικά. Οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τη δύναμη του εργασιακού χώρου, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο εργασιακό περιβάλλον. Χώροι εργασίας ανθρωποκεντρικά σχεδιασμένοι, ενισχύουν την ευημερία των εργαζομένων και βοηθούν τις επιχειρήσεις να:

  • Προσελκύουν και να διατηρούν ταλαντούχα στελέχη
  • Μειώνουν το κόστος απουσίας από την εργασία
  • Μειώνουν το εργασιακό στρες και τις αρνητικές συνέπειές του
  • Απολαμβάνουν υψηλότερη αποδοτικότητα από τους εργαζομένους
  • Απολαμβάνουν μεγαλύτερη αφοσίωση από τους εργαζομένους
  • Διατηρούν το ηθικό των εργαζομένων σε υψηλά επίπεδα μέσα από τους κοινωνικούς και συναδελφικούς δεσμούς που αναπτύσσονται

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον που διαθέτει χώρους κατάλληλους για ατομική ή ομαδική εργασία και χώρους κοινωνικής αλληλεπίδρασης, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν ελεύθερα να επιλέγουν το μέγεθος του χώρου, τον τύπο, την επίπλωση και την τεχνολογία ανάλογα με τις ανάγκες τους, η αφοσίωση των εργαζομένων και η συνοχή της ομάδας αυξάνονται.

Προάγοντας την σωματική υγεία και την ομαδικότητα

Η χρήση εργονομικών καθισμάτων εργασίας διασφαλίζει τη σωστή στάση και υποστήριξη του σώματος. Τα γραφεία ρυθμιζόμενου ύψους επιτρέπουν και προτρέπουν την τακτική εναλλαγή μεταξύ καθιστής και όρθιας θέσης. Η τακτική εναλλαγή από καθιστή σε όρθια θέση και η μετακίνηση από έναν χώρο σε άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν αποδειχθεί πιο ωφέλιμες για την υγεία από ό,τι οι σύντομες περίοδοι άσκησης στην αρχή ή το τέλος της ημέραςΗ δημιουργία χαλαρών χώρων συνάντησης και συνεργασίας, εξοπλισμένων με εργονομικά έπιπλα και τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές, δίνει την ευκαιρία για συχνότερη μετακίνηση των εργαζομένων εντός του εργασιακού χώρου. Παράλληλα, προτρέπει την ομαδικότητα και προάγει τους απαραίτητους κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων, με θετικό αντίκτυπο στην καινοτομία, δημιουργικότητα και αποδοτικότητά τους.

Ακουστική άνεση και ευεξία

Ο θόρυβος στον εργασιακό χώρο συχνά προκαλεί περισπασμό και εκνευρισμό. Η ακουστική άνεση που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση κατάλληλων ηχοαπορροφητικών προϊόντων βοηθά στη συγκέντρωση και επιδρά θετικά στην ψυχολογία των εργαζομένων, μειώνοντας τα επίπεδα του στρεςΤα φυτά και τα φυσικά υλικά στο εργασιακό περιβάλλον δημιουργούν ηρεμία και μια αρμονία στον χώρο, βοηθώντας τους εργαζομένους να αισθάνονται πιο άνετα, πιο ήρεμα και λιγότερο ευερέθιστοι. Οι εργασιακοί χώροι με καθαρή ατμόσφαιρα, σωστές συνθήκες κλιματισμού και φωτισμού έχουν θετική επίδραση στη διάθεση, ενέργεια και παραγωγικότητα των εργαζομένων, καθώς τους επιτρέπουν να εργάζονται με ασφάλεια και άνεση.

Η δύναμη της ευημερίας

Οι επιχειρήσεις που επενδύουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο φροντίζει να ενισχύει την ευημερία και την ευτυχία των εργαζομένων απολαμβάνουν τα οφέλη ενός αφοσιωμένου και υποκινημένου ανθρώπινου δυναμικού, υψηλής παραγωγικότητας.

Φωτογραφικό υλικό: Haworth, Ezobord

BACK
TO TOP